tiistai 13. kesäkuuta 2017

Huonoja uutisia


Eilen lähdimme Dreamerin kanssa käymään toisella klinikalla, toiveena saada parempi selvyys sen kintereen tulevaisuuteen. D meni kiltisti traileriin, mutta tärisi kuin mikäkin siellä. Sanoin isälle, että se varmaan luulee että viemme sen nyt lopetettavaksi. Raukka.

Klinikalla kinnertä eka tutkittiin yleisesti. Eläinlääkäri totesi kintereen nähdessään ensimmäisenä "no nyt on hurjan näköinen". Sitten Dreamer käytiin vähän juoksuttamassa ulkona. Tämän jälkeen se ultrattiin sekä otettiin röntgenkuvat. Eikä tulokset olleet hyviä.

Kintereen osissa näkyi epätasaista uudisluuta ja epätasaisia nivelpintoja, näiden päällä on oltava merkittävää rustovammaa. Diagnoosina kontuusiovamma ja traumaattinen niveltulehdus, kehittyvä nivelrikko ja sivusiteen alakiinnitysalueen vaurio.


Ja sitten hoitoon. Ennuste saada Dreameristä enää käyttöhevosta, on varauksellinen. Mikäli sille ei tehtäisi nyt mitään, olisi siitä vain olohevoseksi. Lääkäri totesi, että mikäli siitä mahdollisesti haluaa saada vielä ratsastuskelpoisen, olisi sille tehtävä tähystysleikkaus. Nivelen tähystysleikkauksessa siivottaisiin vaurioituneita kohtia mahdollisuuksien mukaan. Tämän jälkeen tarvitaan lisäksi todennäköisesti nivelensisäistä lääkitystä.

Mutta leikkauksen jälkeenkään ei ole varmaa, saadaanko Dreameriä enää käyttökuntoon. Mutta on kuitenkin se mahdollisuus, mitä ilman leikkausta ei ole. Leikkaus tehdään nukutuksessa ja hevonen joudutaan kaatamaan. Suurin riski on heräämisessä ja makuulta nousemisessa, että miten pääsee huonolla jalalla ylös.


Päädyimme siihen, että haluamme että Dreamer leikataan. Se viedään ensi viikon torstaina aamulla klinikalle, ja illalla haetaan takaisin. nyt voikin sitten yli viikon stressata sitä.

Tässä oli lyhyesti selitetty meidän reissu ja sen tulos. Paljon jäi varmasti sanomatta, vähän tämmöisessä sumennossa tämän kirjoitin. Ei ihan näin huonoja ennusteita ja uutisia odotettu. Mutta ei voi mitään, nyt vaan toivotaan että leikkaus menee hyvin <3

8 kommenttia:

 1. Nyt vaan toivotaan parasta, jotta leikkaus onnistuu ja Dreamer kuntoutuu :)

  VastaaPoista
 2. Onko sulla mahdollisesti röntgen-kuvat itselläsi? Voiskohan niitä nähdä? Entä millä klinikalla ja kellä eläinlääkärillä kävitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole saanut röntgen-kuvia, mutten kyllä taida noita tietoja sen enempää täällä netissä alkaa levittämään :)

   Poista
 3. Voi ei, hurjasti tsemppiä tulevaan <3

  VastaaPoista