perjantai 23. maaliskuuta 2018

Uudet Lingus suitset, irtojuoksutusta + puomitunti


Viggo oli tosiaan ollut nyt pari viikkoa vähän vaisu, ja sen takia pidin sillä paljon vapaapäiviä + liikutettiin ihan kevyesti.  Se yski jonkin verran kuivaa yskää, ja oli harvinaisen rauhallinen ratsastaa, mikä ei sille ole normaalia. Olin jo tämän viikon tiistaina päättänyt, että jos se ei ole pirteämpi ratsastaa niin pyydän eläinlääkärin tutkimaan sen. Olin sunnuntaina päästänyt Viggon irti maneesissa, ja en saanut sitä edes ravaamaan, mikä vähän huolestutti. Tiistaina ajattelin taas päästä sen irti, kun olimme yksin maneesissa. Irti päästyään Viggo lähtikin hirveää kyytiä laukkaamaan, pukitteli kauhealla voimalla ja jatkoi kiihdyttelyä. Eikä kertaakaan yskässyt. Tuntui oikein näyttävän, että minä en mitään eläinlääkäriä tarvitse. Kun otin Viggon kiinni, se oli edelleen ihan täpinöissä, niin soitin kaverille joka toi minulle tallista liinan, jossa hetken vielä juoksutin energioita pois. Sitten uskalsin viimein selkään, ja Poni oli oikein kiva ratsastaa.

Sunnuntain kävelyt
Tiistain pukittelut

Nyt eilen torstaina uskaltauduinkin sitten menemään Viggolla pitkästä aikaa puomitunnille. Samalla päivänä mulle oli tullut uudet Hööksin Lingus- suitset, jotka otin heti testiin. Niissä suitsissa on turpahihna niin, ettei se paina poskia tai hampaita, minkä takia ajattelin niiden olevan hyvät Viggolle, jolla on ollut suun kanssa ongelmia. Alkuun Viggo oli vähän vastahakoinen, ja pikkaisen aukoi suuta, mutten usko sen johtuvan suitsista, enemmin tuntui olevan vähän sitä mieltä, ettei olisi jaksanut tehdä töitä 2 viikon "lomailun" jälkeen. Viggon ratsastettavuus parani tunnin mittaan ja lopuksi oli oikein hyvä ratsastaa, ja suun aukominenkin loppui! Laukkaaminen oli alkuun vähän hankalaa, koska en ollut sillä juurikaan laukannut nyt sen "sairastelun" takia. Kuitenkin kun mukaan tuli puomit, niin Viggo vähän innostui enemmän ja sitä kautta laukka parani myös. Tehtiin kiva puomirata, joka sujui melko hyvin.

Nyt yritän vähän skarpata, ja mennä enemmän puomi/kavaletti/ristikko tunneille. Meidän tallilla olisi tarkoitus pitää huhtikuun lopussa estekisat, ja olisi hauska päästä kokeilemaan, miten Viggo siellä käyttäytyy. Sillähän ei ole ikinä oltu estekisoissa, joten se tuo pienen oman jännitysmomenttinsa. Tietenkin sen lisäksi, etten itse ole ollut estekisoissa sitten ensimmäisen hevosemme. Mutta kun kerran kotikisat, niin ehkä uskalletaan mennä.

Tajusin Viggosta ottaa vain yhden kuvat uudet suitset päässä.
Tässä parempi kuva Dreamerin kanssa. Suitset oli kokoa full, joka on liian iso Dreamerille. Säädin suitset niin pieneksi kun  sai, niin ne menetteli Dllä.

Niin Viggon kuvista varmaan huomasi, että se on nyt klipattu. Se alkoi olla sen verran hikinen ratsastuksien jälkeen, että päädyin sen klippaamaan. Nyt on paljon kivempi olla. Viggo oikein nautti klippaamisesta, näytti nukkuvan koko ajan.

Nakupelle
Vapaan käden batman-kuvio.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Hurjia nuo Viggon irrottelut :D hyvä, että poni on terve!
    Nuo suitset on muuten todella kivan näköiset. Sopii etenkin Dreamerille erittäin hyvin :o

    VastaaPoista