keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Avoja ja laukkaa

Juhannuskuva

Mulla oli viime viikon puomitunnin jälkeen suunnitelmana treenata kunnolla laukkaa, jotta seuraavalla tunnilla voisin näyttää, kuinka ollaan harjoiteltu. Mutta toisin kävi, tässä välissä en ratsastanut itse ollenkaan Viggolla, joten mentiin sitten "kylmiltään" eilen taas tunnille. Huomaan, että olen itse aina huonoimmillani tunnilla, mikäli en ole päässyt ponilla ratsastamaan edellisinä päivinä. Silloin menee aina alussa enemmän aikaa päästä "rytmiin" ja yhteisymmärrykseen Viggon kanssa.

Eilisen koulutunnin uusi asia oli avojen harjoitteleminen, jota emme ole juurikaan tehneet. Harjoituksessa ratsastimme reilusti uran sisäpuolella. Ensin tehtiin lyhyensivun toiseen kulmaan voltti, josta jatkettiin "samalla taivutuksella" sitten pitkääsivua pitkin. Tärkeää oli pitää linja, katsoa että poni liikkui eteenpäin, ja ulko-ohjalla pidettiin huoli ulkolavasta. Viggo ymmärsi mistä on kysymys tosi nopeasti! Vasen kierros oli selkeästi hankalempi, siinä alkuun pisti vastaan ja lähti kiemurtelemaan, mutta muutaman kerran jälkeen siihenkin suuntaan homma onnistui.

Laukat meni paremmin kuin viimeksi, muttei niin hyvin kun olisin halunnut. Viggo on selvästi nyt jäykempi vasemmalle, mikä näkyi myös laukassa. Vasemmassa suunnassa mielellään nostaisi oikean laukan, tai sitten nosti vasemman, mutta pudotti siitä pian raviin. Oikeaan suuntaan ero oli aivan huomattava, tuli todella hienoja "säpäköitä" nostoja ja laukkasi paremmin eteen.

Kotiläksyksi treenata taivuttelua sekä laukata kunnolla eteen.

Sunnuntaina meillä on taas kisat, tällä kertaa suuntaamme Siuntioon. Luokkana on He C eb special, joka on ratana lyhyt ja helppo. Tavoitteena on saada laukat ilman rikkoja. Nyt torstaina ja perjantaina treenaan rataa, ja lauantaina menen kaverin kanssa maastoon, saadaan siellä laukattua kunnolla eteen, ja muutenkin poni näkee vähän maailmaa, niin ehkei niin jännittäisi kisoissa seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti