perjantai 2. kesäkuuta 2017

Herra Unelman kintereen tilanne

Vanha kuva Kilon tallilta

Dreamerin kintereen tilanne ei ole kovinkaan paljoa parantunut. Kohta on mennyt sen kaatumisesta kolme kuukautta, ja jalka on edelleen turvonnut ja lämmin, eikä se liiku ihan puhtaasti. Jalalle tehtiin tässä välissä kahden viikon laserhoito, minkä jälkeen turvotus hieman laski. Turvotus on ehkä saattanut siitä vielä vähän laskea, mutta kun vertaa toiseen kintereeseen, näkee selvästi ne turvonneet kohdat. Terve kinner on täysin nesteetön ja "kulmikas", kun taas vammautuneessa kintereessä näkyy kaksi selvää isompaa turvotusta ja muutenkin on kauttaaltaan vähän turvonnut.

Kinner on myös lämmin, ja se tuntuu lämpimältä, vaikka sitä kokeilisi heti kylmäyksen jälkeen. Painoa Dreamer ottaa jalalle ihan kunnolla ja kävelee reippaasti, mutta liike ei ole ihan puhdasta. Olen pari kertaa kokeillut sitä ravauttaa, ja siinä näkyy selkeämmin epäpuhtaus. Kintereeseen voi hellästi koskea, mutta jos vähänkin sitä painaa, niin D vetää jalan pois.

Kävelyllä metsässä mielenvirkistykseksi.
Eläinlääkäri joka Dreamerin tutki, sanoi että magneettikuvalla saataisiin tarkka määritelmä vammasta ja sitä kautta parantumisarvio. Ajattelimme ensin, että katsotaan hetki jos vamma lähtisi paranemaan levolla, ja säästyttäisiin kalliilta magneettikuvilta. Nyt kuitenkin kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut, niin päädyimme magneettikuvaamaan kintereen. Soitin hevossairaalaan asiasta, josta suureksi yllätykseksi ilmoitettiin, ettei kinnertä ole mahdollista kuvata magneettikuvauslaitteella. Magneettikuvia saakin ainoastaan kaviosta ja vähän sen yläpuolelta jänteestä. Ulkomailla kintereitä voidaan kuvata kaatamalla hevosen. HUOH.

Juuri kun oltiin saatu tehtyä päätös kuvaamisesta, niin se ei onnistukaan. Kuvasta olisi saanut tarkan diagnoosin ja paranemisajan, nyt taas jäämme epäselvyyteen koko paranemisesta... Kysyin myös skintigrafiasta, mutta sekin kuvaa vain luustoa, ja koska röntgenissä ei näkynyt mitään ihmeellistä, niin ei skinttikään auta saamaan uutta tietoa.

Nyt päädyin lähettämään Dreameristä otetut röntgen ja ultrakuvat toiselle eläinlääkärille arvioitavaksi, että kannattaisiko tuoda hevonen sinne tutkittavaksi. Ajattelin että on hyvä saada toisen eläinlääkärin mielipide meidän tilanteesta. Nyt sitten vain odottelemme vastausta. Ehdottomasti siis viemme Dreamerin jollekin spesialistille vielä tutkittavaksi. Sillä aikaa jatkamme sairastarhailua (muiden hevosten siirtyessä sunnuntaina laitumille..), kävelytystä, kylmäystä jne. 

Dreameriä ei myöskään uskalla laittaa laitumelle, mutta olen käynyt sitä silti syöttelemässä.
Nätti poika
Aina kun haen Dreamerin hoidettavaksi, olen antanut poikien vähän rapsutella toisiaan, kun raukat erotettu.
"Sun suu tuoksuu ruoholta, aivan ihanaa"
"Mulla on sulle juoruja kerrottavana!"

4 kommenttia:

 1. No voi vitsi... Toivotaan, että juttu selviää pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi viikon maanantaiksi saatiin eläinlääkärin aika, sitten toivottavasti tiedetään enemmän :)

   Poista
 2. Kyllä Viggon kelpaa mutta sääli Dreameriä kun ei pääse laitsalle kirmailemaan ja syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivotaan että vielä jossain vaiheessa Dreamerkin saisi mennä laitsalle

   Poista