maanantai 5. kesäkuuta 2017

Laidunkauden avajaiset 4.6, paljon kuvia!


Sunnuntaina 4.6 oli luvassa tallin laidunkauden avajaiset. Alun perin näytti siltä, että Viggo joutuu yksin laitumelle, sillä muilla hevosilla oli jo omat ryhmät, eikä Dreamer valitettavasti pääse laitumelle. Tämä harmitti mua jo paljon, sillä Viggo on tottunut olemaan laumassa ja selvästi kaipaa seuraa. Viime viikolla yhtenä iltana Vn viereiseen tarhaan olikin laitettu ensimmäisen kerran kakkostallista suomenhevostamma Tubuna. Kylmäveriset ihastuivat toisiinsa välittömästi ja rapsuttelivat ja nuuskivat toisiaan hellästi aidanläpi. Juttelin suokin omistajan kanssa, ja päädyimmekin laittamaan tämän kaksikon samalle laitumelle, jes!

Ensikohtaaminen
Sitten jo rapsuteltiin
Eilen kävin aamulla ratsastamassa äidin kanssa, ja illalla tulimme sitten uudestaan tallille. Tallin pihat olivat täynnä autoja ja ihmisiä. Ilmassa oli selkeästi pientä jännitystä ja niin innokkaita ihmisiä kuin hevosiakin. Meidän hevosten laidun sijaitsi tallin pihapiirissä, joten sinne ei ollut pitkä matka. Lähdimme kaikki saman alueen laidunten hevosten omistajat viemään yhtä aikaa hevosia laitumelle. Tarkoituksena siis että kaikki ensin viedään laidunten sisäpuolille, ja sitten yhdessä päästetään hevoset irti, tapaturmien välttämiseksi.

Matkalla laitumelle Viggo muuttuikin aika täpäkäksi, kuin olisi nuorta oripoikaa taluttanut. Tässä kohtaa mietin, että ketjunaru varmaan olisi ollut ihan paikallaan. Sain kuitenkin pojan talutettua meidän portin kohdalle, ja odottelimme Tubunan kanssa, että muut olisivat valmiita. Seuraavaksi vasemmalta kuului möykkää, ja näemme että kaksi heppaa oli päässyt irti matkalla kauemmalla olevalle laitumelle, ja ne nyt laukkasivat riemuissaan viereisellä peltopalalla. Viggo kun huomasi tämän tapahtuman, alkoi se käydä ihan kierroksilla, olihan kyseessä hänen kaverit viereisestä tarhasta! Totesin Tubunan omistajalle, että nyt isketään tämä kaksikko ainakin meidän laitumen sisäpuolelle ja portti kiinni, ennen kuin Viggokin on kirmaamassa pellolla.

Onneksi karkurikaksikko saatiin kiinni, eikä siinä tapahtunut mitään sen "vakavampaa". Kaikki pihalaidunten omistajat olivat valmiita heppojensa kanssa, ja niin päästimme kaikki vapaaksi. Viggo hoiti tämän alueen riehumisen, ja se näytti kaikille (etenkin varmaan Tubunalle) hienoimmat liikkeensä. Muut keskittyivät olennaiseen, eli syömiseen.

Rinta rinnan
Ylämäkeen vauhtia
Ainoa pukki
"Kyllä olen tyytyväinen tähän järjestettyyn kavioliittoon"
Ja vähän töttöröö ravia alamäkeen
Ja uudestaan ylös!

"Katso tubuna, katso!! Näin mä osaan nostella jalkoja!"
"Huups, liian lähelle!"
Hetken paikallaan

Hyvin tulivat nämä meidän naapurimaiden kylmäveriset keskenään toimeen, ei mitään ongelmaa! Ainoa ongelma tuli, kun oli aika hakea hevoset talliin. Viggo oli nimittäin sitä mieltä, että hän jää nyt syksyyn asti laitumelle kokopäiväisesti. Joka kerta kun pääsin Viggon lähelle, lähti se laukaten karkuun... Ainakin muilla oli hauskaa! Poikaa ei haitannut että Tubuna ja muut lähtivät, enemmän vain ruohoa hänelle! Äitini sai sen lopulta kiinni.

Loppuun parit videot :) Eka video kun pääsi laitumelle, 2 vikaa kun yritin saada kiinni talliin.Onko muiden hepat päässeet jo laitsalle? :)

2 kommenttia: