maanantai 12. maaliskuuta 2018

Reipasta maastoilua ja köhää


Käytiin viime viikolla taas maastossa Viggon kanssa. Alkuun jälleen eka kentällä juoksutus, ja sitten kaverin perässä matkaan. Tällä kertaa heppa oli selkeästi alusta lähtien edellistä kertaa sätkympi ja energisempi, juoksuttamisesta huolimatta. Muutamaa päivää meidän maastoa ennen, oli talliltamme kaksi ihmistä pudonnut hevosten selästä (eivät olleet yhdessä menneet) samalla maastoreitillä mitä lähdimme menemään, niin pakko myöntää, että se toi omaan päähäni pienen jännityksen. Oliko reitillä kenties liikkunut jokin metsäneläin, jonka haju olisi villinnyt hevoset? Karhu? Susi? Onneksi en päässäni käynyt läpi kaikenlaisia kauhuskenaarioita, joista hermostuisin lisää, not.

No meidän maasto meni onneksi tosi hyvin. Vauhtia oli tosiaan enemmän kuin viimeksi, ja Viggo hieman lähti aina laukoissa, mutta kun sen antoi mennä vähän aikaa omaa kovempaa vauhtiaan, se tasaantui sitten hetken päästä, ja sen sai pysäytettyä ihan hyvin. Se ei selkeästi haluaisi ravata maastossa, vaan mieluummin menee "pomppivaa" käyntiä + laukkaa. Mikäli jää jälkeen edellisestä hepasta, niin sen voi ottaa ravissa kiinni, Viggon päätöksestä, ei minun. Jos edessä oleva heppa ravaa, niin Viggo laukkaa.

Yksi pieni kömmähdys meinasi käydä, kun olimme jääneet metsässä vähän jälkeen toisesta ratsusta. Eka heppa lähtikin "kulman" takaa ravaamaan, kun käännyimme perään, oli edessä lyhyt "mäki" jonka yläpuolelle oli kaatunut poikittain pieni puu n. pään korkeudella. Viggo päätti n. metriä ennen puuta nostaa laukan isolla loikalla, ja mulle tuli kiire syöksyä alas kaulalle, jotten törmäisi päällä/kaulalla puuhun. Loppu hyvin, kaikki hyvin, kaikilla päät tallessa.

Tällä kertaa action-kamerani oli yhteistyöhaluinen, ja sain videolle koko maaston. Tähän alle laitan parit laukkapätkät + puuepisodin.

Tallissa huomasin, että Viggon toinen sylkirauhanen/imusolmuke oli turvonnut jonkin verran. Se oli myös maastossa yskinyt vähän enemmän, samoin edellisenä päivänä. Mittasin lämmön, mutta se oli normaali. Muuten heppa oli ihan oma itsensä, pirteä, söi ja joi hyvin yms. Soitin varmuuden vuoksi eläinlääkärille, sanoin ohjeeksi mittailla lämpöä sekä antaa hepalle nyt toistaiseksi vapaata. Seuraavina päivinä lämpö pysyi normaalina, ja turvotus laski hieman. Syötin varmuudeksi heinix allergialääkettä, jos se olisi jostain ihmeestä saanut jonkinlaisen allergisen reaktion. Eilen sunnuntaina juoksutin Viggon kevyesti, niin siinä se vain kerran yskäsi, muttei enempää. Ehkä sillä oli jokin pieni flunssa, eikä sen vakavampaa. Otetaan nyt kuitenkin rauhassa.

Lopuksi eilen kävin hetken selässä ilman satulaa.


4 kommenttia:

 1. Puuepisodi nauratti! :D en vaan voi olla kuolaamatta Viggoa, se on just se meikäläisen unelmahevonen, ai että on kaunis! Ja tykkään myös sen rakenteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on aika hauska näin jälkeen päin katsottuna, ei sillä hetkellä ollut! :D Ihana kuulla, kiitos! Jos joskus tulet Espooseen päin käymään, niin tuut sitten kokeilee Viggoa :)

   Poista
 2. Hui tuo puujuttu :o Hauska, että sait videolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvä etten päätä lyhyempänä jatkanu matkaa :O Joo kerrankin sai vähän erikoisemman jutun videoitua!

   Poista