perjantai 16. maaliskuuta 2018

Kyllä siitä ehkä kisahevonen saadaan


Dreamerin kanssa ollaan jatkettu treenejä, ja se on liikkunut oikein mukavasti! Viime lauantaina käytiin taas kouluvalmennuksessa, ja D oli ihan huippukiva! Saatiin paljon kehuja valmentajalta, joka tunnin lopuksi totesi, että eikun kisoihin vain! Dreamer liikkuu nyt todella mielellään, on alusta asti energinen ja letkeä. Kaikki väistöt, avot yms. sujuvat yhtä helposti molempiin suuntiin. Ihan uskomatonta. Pohdittiin, että se melkein liikkuu paremmin kuin ennen loukkaantumista, että onkohan sillä ollut jotain muuta pienempää vaivaa, joka olisi parantunut samalla pitkällä saikulla. Ei sitä ikinä tiedä.

Dreamer on ollut alusta alkaen tosi haastava hevonen, eikä sen kanssa ole ollut todellakaan helppoa. Tässä kuuden vuoden aikana olen useaan otteeseen (melkein joka vuosi) miettinyt sen myymistä, mutta yleensä juuri silloin on hommat taas lähteneet sujumaan, ja olen ollut onnellinen hevosenomistaja. Monet varmaan olisivat minun tilanteessa hevosen vaihtanut vähän helpompaan, mutta itse olen ollut aina sitä tyyppiä, että kun kerran eläin ostetaan, niin siitä pidetään loppuun asti huolta. Niinpä nyt 6 vuotta myöhemmin D on edelleen meillä, ja nyt voin sanoa oikeasti olevani tyytyväinen siihen :)

Viime lauantaina valmennuksen jälkeen väsyneet tuntilaiset.
Mutta nyt tosiaan Dreamerin "temppuilut" ovat helpottuneet ja se on kuin eri hevonen. Kyllä se edelleen osaa haastaa minut (kuten viime tiistaina ruuhkaisessa maneesissa päätti, että hän vain peruuttaa + tekee laukkalähtöjä lumien pudotessa), mutta olen myös oppinut ratsastamaan sitä ihan eri tavalla haastavammissa tilanteissa. En tiedä onko se tosiaan tullut kiltimmäksi, vai olenko oppinut vain paremmin ratsastamaan, kun rinnalla päässyt menemään eri tavalla vaikeaa Viggoa. Oli miten oli, on ihanaa mennä tallille, kun ei tarvitse miettiä tuleeko siitä ratsastamisesta mitään ja millaisellakohan päällä Dreamer on.

Nyt kun saimme valmentajalta "luvan" mennä kisoihin, niin tulee vastaan seuraava ongelma, nimittäin kyyti. Minun kisakuski lähtee reiluksi pariksi kuukaudeksi ulkomaille, enkä itse aja traileria. Nyt tallillemme on tullut (vihdoin) enemmän koulua kisaavia ratsukoita, täytyy yrittää päästä niiden kyydissä joihinkin kisoihin tässä välissä. Kilossa olisi taas ensi kuussa kisat joihin haluaisin mennä, katsotaan järjestyykö kyyti.

Kelpaa hymyillä
Dreamerkin tyytyväinen suoritukseensa
Vähän väsyttää. Ei ole todellakaan näin pullea, mitä kuva antaa käsittää.
Tässä vielä kuva viime tiistailta, joka oli nyt ainoa päivä, kun D oli ihan idiootti käytökseltään
Ja tässä myös video tiistailta matkalla maneesiin. Kyllä oli jännää.
 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Jees, tervetuloa vaan Kiloon kisoihin! Toivottavasti saat kyydit järjestettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt näyttäis siltä et ehkä saankin yhdelle hepalle sinne kyydin! Katson sit mitkä luokat siellä on, et tuunko Viggolla helppoon b:hen vai Dreamerillä a:han :)

      Poista