maanantai 19. maaliskuuta 2018

Istuntavalmennus Dreamerin kanssa


Dreameristä on mukava nojata mun päähän
Lauantaina valmentajani oli matkoilla, mutta onneksemme saimme hänen "vara-valmentajan" paikalle tuuraamaan! Vara-valmentaja on ennenkin paikkaillut tuntien pitämistä, viime kerrasta tosin oli aikaa useampi vuosi. Juteltiin vähän kuulumisia ja valkku kysyi, että onko ok jos pidetään istuntapainotteinen tunti kun ei olla vähään aikaan nähty. Tämä sopi tietty erinomaisesti, kivaa saada taas vähän "uutta" näkemystä menoon.

Viimeksi kerroin, että Dreamer on keksinyt taas aloittaa peruuttamisen. Nyt se ensin lähti kiltisti liikkeelle, mutta raviin siirtyessä teki virheen ja pysähtyi suoraan valmentajan kohdalle. Sieltä tuli saman tien ohje "pohje kiinni, äläkä päästä irti, käsi ylös, nojaa taakse!" ja niin kahden askeleen peruutuksen jälkeen D lähti eteenpäin, eikä enää kyseenalaistanut mitään. Tunnin lopuksi valmentaja totesi Dreamerin peruuttelun olevan selvästi vaan sen "keskisormen näyttämistä" mulle, ja että haluaa vain kokeilla, että tarviiko mua kuunnella. Tässä kohtaa pitää olla omalla reaktiolla nopea, eikä sietää yhtään tuollaista käytöstä. Pohje pidetään kyljissä kiinni, kunnes hevonen lähtee menemään eteen, silloin välittömästi pohje irti kiitokseksi. Mutta ei siitä sen enempää.

Lahjonta aina tallissa ennen ratsastusta
Valmiina tositoimiin

Valmennuksessa keskityimme hengitykseen ja istuntaan. Molemmat opettajan kanssa joogaamme, ja sain ohjeeksi tehdä ratsastuksen aikana paljon joogahengitystä: Ensin nenän kautta syvä hengitys sisään, keuhkot ihan täyteen. Ja sen jälkeen suun kautta hengitys pitkään ulos. Tällä saadaan ratsastajan yläkroppa oikeasti rentoutumaan, joka vaikutti nopeasti myös hevonen rentouteen: Dreamer selvästi lähti liikkumaan paremmin joka hengityskerralla! Välillä pyöräytin kerran hartiat edestä taakse, jolloin hartiat ja kädet jäivät rennosti oikeaan asentoon. Ja lisää joogahengitystä.

Dreamer oli oikein energinen ja hyvä ratsastaa, joten päätimme nyt käyttää sitä hyödyksi kokoamis- ja lisäystehtäviin. Treenasimme sekä ravissa että laukassa askelten kokoamista. Tässä myös keskityttiin siihen, että käsi on ihan hiljaa, ja kokoaminen tehdään omalla istunnalla keskivartaloa käyttäen. Samalla pohje pitää huolen siitä, että takajalat tekevät töitä, ja etuosa pysyy kevyenä.

Lopputunnista teimme vielä avotaivutuksia ravissa, jotka sujuivat Dreameriltä tosi helposti. Vielä loppuun otettiin muutamat lisätytravit: toka vikan lisäyksen jälkeen valkku totesi sen olleen 7.5, että pystymme kyllä parempaan. Käskettiin tehdä heti uudestaan, ja että nyt ota hevosesta irti kaikki voima. Ja kyllä muuten tuli hieno lisäys! Oikein tunsi, kuinka Dreamer pisti kaikkensa peliin. Siihen olikin hyvä lopettaa, ja tehdä loppuravit.

Taas sai olla super tyytyväinen valmennuksen jälkeen. Nyt jos meidän treenit jatkuvat näin hyvin, niin ehkä viimeinkin päästään näyttämään taitomme myös kisaradoilla! Katsotaan miten käy :)

 Tässä kokoamisharjoituksia ensin ravissa ja sitten laukassa

Tässä kolmikaarinen kiemuraura, keskiravi + avotaivutus


Kahdet vikat keskiravit

Ja rennot loppuravit!

Miltäs näytti meidän meno teidän mielestä? :)

2 kommenttia: