tiistai 25. heinäkuuta 2017

Vapaus: Upeaa liikettä


Dreamerhän on ollut maaliskuun puolesta välistä lähtien sairaslomalla (Lue esim. tästä, tästä ja tästä) ja on tarhannut ainoastaan sairastarhassa. Nyt leikkauksen jälkeen sen toipuminen on lähtenyt parempaan suuntaan. Kintereen turvotus on laskenut aika hyvin, pientä turvotusta on, mutta se tulee todennäköisesti jäämään sellaiseksi. Dreamer ei myöskään onnu kävellessä, mikä on todella lupaava merkki. Nyt sitä on siis vain talutettu 10-30 minuuttia päivässä, eikä muuta.

Viime viikolla Dreamer päätti ryhtyä taas hankalaksi, ja aloitti uudestaan taluttaessa riehumiset. Se keksii milloin mistäkin syyn saada sätkyn, jolloin joko a. pinkaisee laukkaan b. hyppää pystyyn c. hyppää tasajalkaloikkia d. alkaa pukkisarjat tai e. peruuttaa esimerkiksi ojaan. On sanomattakin selvää, että sillä on jonossa ihmisiä jotka haluaa sitä taluttaa. Not. Eli itse saan nauttia tästä showsta. Taluttaessa sillä on suitset, liina ja naruviritelmä ja minulla on kypärä, hanskat ja juoksutusraippa. Kyllä, kouluraippa ei tunnu riittävän auktoriteetiksi.


Viimeinen pisara oli, kun olin taluttanut viime torstaina riehakasta heppaa. Kun olin viemässä sitä takaisin talliin, niin tallin edessä Herra Unelma päätti, ettei sinne mene, ja aloitti ihanan ojaanperuutus/pystyynhyppimis- shown. Tarvitsin toisen tallilaisen apua, jotta saimme ajettua hevosen talliin sisälle. Seuraavana päivänä päätin juoksuttaa vähän Dreameriä, että se saisi pahimmat höyryt pois. Periaatteessa sitä ei olisi vielä saanut juoksuttaa, mutta se tuntui ainoalta ratkaisulta ongelmaan. Ja kyllähän se sai höyryjä päästettyä ja muuttui heti levollisemmaksi.

Eilen tallissa pohdin, että mitä tekisin tänään Dreamerin kanssa. Kentällä ja maneesissa oli ratsastajia, joten en halunnut mennä heitä sinne häiritsemään. Tallin lähellä on yksi vähän pienempi laidun, ja tulin siihen tulokseen, että nyt Dreamer saa mennä ensimmäisen kerran sitten tammikuun isoon aitaukseen. Joka tapauksessa se on ensi viikolla menossa laitumelle, joten olisi hyvä, että D olisi vähän päässyt jo olemaan isommassa tilassa.

Hyvin näyttää kinner painoa kestävän
Kyllä jalka ojentuu!
Katsokaa miten pitkälle askel venyy!!

Kyllä oli onnellisen näköinen hevonen! Tuli itselle niin hyvä mieli. Dreamer nautti niin paljon. Ja kyllä se näytti liikkuvan tosi hyvin, oikein lupaavaa! Ehkä hieman epäpuhdas siitä oikeasta takajalasta, muttei paljoa. Sitten sen näkee kun pääsee pariksi kuukaudeksi laitsalle, että miten jalka reagoi siihen. Toivotaan parasta! Parhaimmassa tapauksessa syyskuussa sitä voidaan alkaa kuntouttaa.

Tässä vielä parit videot:
Mitäs mieltä olette Dreamerin liikkumisesta?

4 kommenttia: