perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kisarutiinin hakemista

Alkuun meidän poseerauskuva "Game of thrones"-kuvauksista

Viime viikon sunnuntaina oltiin jälleen Viggon kanssa kisoissa. Nämä olivat siis hepan elämän neljännet kilpailut. Nyt kokeilin tehdä taas asioita erilailla, osa toimi hyvin ja osa ei.

Tuolloin perjantaina kävin illalla ratsastamassa Viggon ihan kevyesti. Laitoin sille meidän lampaankarvasatulan ilman jalustimia, sekä suitsiksi meidän hackamoret. Vähän vain taivuttelin kentällä käynnissä ja ravissa. Loppuun käytiin isäni kanssa ottamassa metsässä meistä muutamat hauskat kuvat.Lauantaina taas suunnittelin ratsastavani Viggon oikein kunnolla läpi, ja että treenaisin rataa. Ajatuksena, että kun sen ratsastaa hyvin edellisenä päivänä, niin on myös parempi ratsastaa seuraavana päivänä kisoissa, kuin että sillä menisi vain kevyesti. Meillä on edelleen ollut suurimpana ongelmana laukat, joten ratsastin paljon laukkaa eteen ja pidempiä pätkiä. Viggo tuntui laukkojen jälkeen todella hyvältä ja olin tyytyväinen ratsastukseen.


Sunnuntaina kisoissa Viggo oli alusta lähtien todella rento. Juuri kun olin kävelemässä veryttelyalueelle, niin eräs toimihenkilö juoksi paikalle ja kysyi olenko Inka, ja että olisin seuraava valmistautuva ratsukko radalle!? Ilmeisesti joku ratsukko oli jäänyt pois kisoista, ja järjestäjä oli vaihtanut meidät tokan ryhmän ensimmäisestä starttaavasta ratsukosta, ensimmäisen ryhmän viimeiseksi starttaajaksi! Siinähän oli huima ero, sillä ryhmien välillä oli tauko, joten olin laskenut ehtiväni verytellä sen tauon aikana, ja nyt olisikin pitänyt ennen taukoa jo mennä radalle. Onneksi sain sittenkin startata alkuperäisen listan mukaan, mutta ehtihän siinä pieni paniikki tulla. Lähtölistat olivat netissä sekä tallin seinällä edelleen alkuperäisen listan mukaiset..

Näitä kisoja ennen olin aiemmissa kisoissa tehnyt vain 15minuutin veryttelyt, joten halusin tällä kertaa kokeilla, olisiko Viggon kanssa parempi tehdä pidempi verkka. Oli mukava huomata, että heppa oli nyt ensimmäistä kertaa heti ihan rento verkassa, ei ihmetellyt ääniä eikä tuijotellut mitään. Sain ratsastettua sen tosi hyvin läpi, ja meno oli varsin reipasta. Mulla oli todella hyvä fiilis lähteä kisaradalle.


Siirtyessämme maneesista kentälle, tunsin samalla miten Viggon jalat muuttuivat askel askeleelta liisterimäisemmiksi. Aurinko paahtoi suoraan siniseltä taivaalta ja oli hiostavan kuuma. Samalla ymmärsin tehneeni liian pitkän ratsastuksen. Viggo oli muuten radalla ns. hyvin avuilla, mutta sillä ei vaan riittänyt kunto eikä voimat tekemään kunnon suoritusta. Nyt myös uutena yllätyksenä Viggo päätti nostaa laukkaa paikoissa joissa ei kuulunut laukata. Ja taas laukkaosuudessa se hyytyi täysin, ja lässähteli raviin. Positiivista oli, että se nosti aina oikean laukan.

Mutta tämmöistä hakemista se on uuden ja kokemattoman hevosen kanssa. Pitää kokeilla erilaisia tapoja, jotta näkee mikä sille on paras. Nyt jos Viggolla olisi ollut hieman parempi kunto, ja se olisi jaksanut liikkua eteen, niin oltaisiin varmasti saatu oikein kelpo rata. Varmasti myös edellisen päivän rankka treeni oli vähän liikaa, saattoi olla siitäkin vähän poikki.

Eli ensi kisoihin treenaan edellisenä päivänä vain kevyesti, ja sitä edellisenä päivänä teen sitten sen kunnon treenin. Ja sään ja hevosen mukaan sitten verkka, että jos tuntuu huonolta ratsastaa, niin pikkaisen pidempi verkka, ja jos taas on hyvä, niin sitten teen lyhyemmän veryttelyn. Kyllä me siitä keksitään mikä on sopivin vaihtoehto meille. Ja tässä välissä lisää kunnonkohotusta.

En harmikseni nyt löytänyt meille vähään aikaan mitään kivoja seurakisoja Etelä-Suomesta, seuraavat on ilmeisesti sitten kun tulen syyskuun alussa takaisin Espanjasta.


<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti