torstai 20. huhtikuuta 2017

Henkistä valmentautumista tuleviin kisoihinTaisin jo aiemminkin mainita, että haluaisin mennä edellisen kotitallini kisoihin tulevana sunnuntaina. Ensiksi näytti siltä, ettei tämä tule toteutumaan, sillä kukaan ei meinannut päästä meitä sinne kuskaamaan. Normaalisti siis isäni on meidän hovikuski, mutta hän on tällä hetkellä Espanjassa ja tulee vasta kesäkuussa takaisin. Olin jo luopua toivosta, kun tajusin kysyä meidän entiseltä tallilaiselta, jos hän pystyisi meitä auttamaan. Ja hän pystyy, jee, eli pääsemme kisoihin!

Mutta sehän merkitsee sitä, että oikeasti joudun nyt menemään kisoihin? A P U A! Aiemmin olin stressannut kyytiä, mutta nyt stressaaminen siirtyi itse kisojen ratsastamiseen ja sinne kulkemiseen. Miten Viggo menee traileriin? Emme ole koskaan sitä lastanneet, vaan se tuotiin meille suoraan Virosta kotiovelle. Eikä poni ole koskaan elämässään ollut kisoissa, miten se siellä käyttäytyy? Vaikka Viggo onkin kiltti poni, niin se on kova poika tuijottamaan ja väistämään pelottavia esineitä, kuten takkeja, kiviä, erilaisia puomien kannattimia yms. ja vähän erilaiset äänetkin jännittää. Mitä siis tapahtuu, kun se näkee ekan kerran kouluaidat? Päästäänkö lähellekään niitä? Ja jos tottuu ajatukseen, ettei ne aidat syö sitä, seuraavaksi saa pelätä ettei se astu niiden päälle, koska V ei sitten enää katso yhtään mihin jalkansa pistää. Entä kun Kilon tallilla veryttely ratsastetaan kentän aidan vieressä, jossa on myös katsomo, ahdistaako tämä pientä ponia? Saanko sitä edes nostamaan laukkaa?? Ä Ä!

Olen itse hyvin kilpahenkinen ihminen, ja lähden periaatteessa aina kilpailuun asenteella voitto tai ei mitään. Tässä on hyviä ja huonoja puolia. Hyvänä puolena voitontahdon suuruus saa musta jännityksen pois kisapaikalla, ja yleensä ratsastan paljon rohkeammin kisoissa tämän takia. Kuitenkin olen yleensä arempi ratsastaja, niin kisoissa sitten kuitenkin saan itsestäni irti enemmän, koska haluan oikeasti antaa kaikkeni. Huonona puolena on tietenkin se, että jos kisat ei mene hyvin, niin pettymys on suurempi, ja on vaikeampi nähdä radan hyviä puolia. Kuitenkin jossain vaiheessa myöhemmin ne näen, ja pääsen jatkamaan kohti seuraavia haasteita.


Vaikea päätös: Millaisen letin teen Viggolle? Tällainen vai verkko?

Ennen kisoja mulla on aina tapana päässä ratsastaa ohjelma läpi, useita ja useita kertoja. Silmissäni näen itseni hevosen selässä radalla ja käyn kohta kohdalta läpi, mitä pitää missäkin kohtaa tehdä ja kiinnittää huomiota. Tämä myös helpottaa radan muistamista. Nyt kun mietin rataa, niin kuvittelen että Viggo liikkuu sillä lailla, kun se parhaimpina päivinään menee, ja tuolloin meille varmasti tulisi se 78% saavutus! Täysin realistista, eikö vain? :D Olen nyt koittanut itselleni muistuttaa, että V tuli meille syksyllä, eikä se osannu oikeasti mitään silloin. Ja nyt on tiedossa sen ihan ensimmäiset kilpailut. Eli pitäisi olla tyytyväinen jo siihen, että selvitään hengissä radan alusta loppuun. Eikä pisteillä ole väliä, vaan sillä että ponin kanssa saadaan kokemusta ja treeniä.

Rata on sinänsä tosi helppo, se on aikuisten kouluratsastusohjelma. Siinä ei ole mitään hankalaa ja on todella lyhyt rata, joten pystyn keskittymään täysin Viggon ratsastamiseen. Vaikein kohta tulee olemaan laukkaosuus, siis jos saan laukan nostettua. Mikäli V on jostain syystä väsynyt/kunto ehtinyt loppua, niin ensimmäisenä se päättää, ettei ainakaan enää laukkaa. Eli se on se kohta, mitä eniten jännitän. Toisaalta olen tottunut laukkakohdan "jännittämiseen", sillä se on ollut myös aina Dreamerin kanssa hankalin kohta, se vaan voi pistää stopin päälle ja jäädä paikoilleen. Mutta olen päättänyt nyt keskittyä kunnolla raviohjelmaan, ja laukat menee hyvin tai ei. Esimerkiksi eilen tarkoituksena oli kokeilla ekan kerran mennä rataa, mutta Viggo oli ihan väsy, eikä siitä tullut mitään. Menin sitten vain raviohjelman, joka ei sujunut ollenkaan. Tai kyllä se sen suoritti, mutta kaikki suorat kohdat kiemurteli minkä kerkesi, kolmikaarisessa kiemuraurassa lähti välillä kiihdyttämään, välillä hidasteli, poikitti jne. Ja temponlisäyksissä ei kyllä varmana näkynyt minkäänlaista lisäystä. No, omapa oli vikani, tiesin että sillä olisi pitänyt olla vapaapäivä.
Suunnitelma on, että torstai sillä on vapaa, perjantaina Neiti X menee sillä ja lauantaina menen koulutunnille. Aion pyytää opettajan ensin hieman ratsastamaan Viggoa, ja sen jälkeen menen vain radan tarvittavat kerrat. V on yleensä aina super hyvän tuntuinen seuraavana päivänä, jos valmentaja on käynyt selässä, joten toivon, että tämä auttaisi myös nyt.

Kävimme kaverini kanssa kokeilemassa Viggon lastausta, ja se sujui oikein mallikkaasti! Teimme kuitenkin pitkän treenin siinä, ja se tuntui kyllästyttävän ponia. Näin lopuksi sen katsovan mua että, ettekö te nyt näe, että minä kävelen sinne helvetin traileriin joka kerta! No, toivotaan että sujuu yhtä hyvin sunnuntaina!

Siinä mun ajatuksia tällä hetkellä :D Ja varmasti jännitys pahenee koko ajan, kun tullaan lähemmäksi sunnuntaita. Katsotaan miten meidän käy! Koitan saada sekä videon radasta, että kuvia!


Viggo saa tankata elektrolyyttimössöillä sunnuntaita varten!

Onko muilla kisoja suunnitelmissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti