tiistai 17. tammikuuta 2017

Maken ohjasajo


Sunnuntaina  ratsastin Dreamerin kevyesti eikä siinä ollut mitään sen ihmeellisempää. Viggolla taas oli vuorossa ihan ensimmäinen ohjasajotunti! Tallillamme käy joka viikko Make Nyman pitämässä ohjasajotunteja, ja nyt pääsimme mekin ensi kertaa testaamaan miltä homma näyttää! Olin kuullut kaikilta paljon hyvää ohjasajosta, ja mietin että siitä voisi olla hyötyä Viggolle, joka on vielä niin "vihreä" kaikessa. Ohjasajo voisi auttaa sen tasapainoon, tasaisella ohjastuntumalla kulkemiseen, taipumiseen, suoruuteen ja vaikka mihin muuhun! Ja muutenkin kivaa vaihtelua niin hevoselle kuin mulle.

Make oli todella miellyttävä ja mukava opettaja, joka oli todella ammattilainen. Aluksi hän aloitti työskentelyn Vibun kanssa ja minä seurasin sivusta. Ekan kerran kun juoksutin V:tä maneesissa, niin se vei minua pitkin maneesia, niin että sain kahdella kädellä pitää liinanpäästä kiinni. Ei siis ihan tuttua hommaa ole ollut ponille. Tuon jälkeen olen treenaillut juoksutusta n. kerran viikossa ja nyt selvästi se sujuu jo paremmin. Mutta kun sunnuntaina Make aloitti ohjasajon, V lähti oikein mallikkaasti liikenteeseen. Huomasin, että Vibu tekee samaa hommaa ohjasajossa/juoksuttaessa, mitä myös ratsastaessa - jos tulee vähän haastavampi tehtävä, tai sitä pyydetään ravaamaan reippaammin, niin se mieluummin tarjoaisi laukan jotta pääsisi helpommalla. Make kuitenkin vaati sitä ravaamaan kunnolla ja kylläpä näytti ponin meno hienolta! Vielä kun saisi sen menemään yhtä hienosti ratsastaessa. Laukka sujui myös hyvin, se on ollut ratsastaessa haastavinta. Ensin V nosti vasempaan suuntaan, mikä on sille hankalampi, väärän laukan, mutta Make sai hyvin korjattua asian nopeasti, minkä jälkeen V nosti aina vasemman laukan. Oli myös mukava nähdä että poni kyllä pystyy laukkaamaan hieman kontrolloidummin, eikä niin "tukka putkella" mitä tykkää tehdä.

Make sanoi ettei Viggolla varmaan ole hirveästi tehty juoksuttamista tai ohjasajoa, mutta oppi ja ymmärsi kuitenkin asiat nopeasti. Tärkeää sen liikutuksessa olisi saada se liikkumaan kunnolla eteen ja pitää tasainen tuntuma. Lopuksi pääsin itsekin testaamaan ohjaamista, mikä oli hauskaa! Pikku Vibulane oli vain siinä vaiheessa jo niin väsynyt, että minun oli tosi hankala saada sitä liikkumaan kunnolla eteen, jolloin myös ohjastuntuman pitäminen ei onnistunut. Mutta kaiken kaikkeaan tosi kiva tunti ja kyllä aiomme nyt jatkossa joka toinen sunnuntai käydä ohjasajotunneilla! Suosittelen muillekin! :)

Tässä vielä parit videot jotka sain kuvattua. Parhaimmat pätkät eivät tallentuneet videolle, kun katsoin Vibun menoa niin haltioissani :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti