maanantai 16. tammikuuta 2017

Viikonlopputreenejä

PerjantaiPerjantaina olin menossa ratsastamaan Dreamerin suoraan töiden jälkeen. Pyysin ystävääni Ninaa tulemaan samaan aikaan ratsastamaan kanssani Viggolla, ja kehuin että yleensä perjantaisin on todella rauhallista ratsastaa, melkein joka kerta olen saanut olla yksin maneesissa. Niinpä menimme maneesiin viiden aikoihin, jolloin paikalla taisi olla pari ratsukkoa meidän lisäksi. Hetken siellä oltuamme alkoi kuulua vihellystä ja maneesiin tuli lisää ratsastajia. Ja uusi vihellys..ja uusi vihellys.. kunnes maneesissa oli lopulta 9 ratsukkoa samaan aikaan. En ollut päässyt ratsastamaan Dreamerillä melkein kahteen viikkoon, mikä näkyi heti että D ei ollut halukas tekemään yhtikäs mitään kanssani. D jumitti, pysähteli ja peruuteli, mikä oli tosi "kivaa" täydessä maneesissa, varmasti muutkin ratsastajat arvosti meidän aiheuttamaa lisähämminkiä. Tässä kohtaa olisi ollut parasta päästä menemään löysemmin ohjin kokouraa reipasta ravia eteenpäin, mutta se ei oikein onnistunut tilanteesta johtuen. Lopulta kuitenkin onneksi pääsin ratsastamaan heppaa kunnolla eteen ja siihen loppuivatkin temppuilut ja D muuttui samantien oikein energiseksi ja hyväksi ratsastaa. Ravailin hetken kumpaankin suuntaan ja sitten päätin lopettaa kun heppa toimi ja olimme "voiton puolella". Parempi lopettaa siihen kun hevonen lähti kulkemaan hyvin.


Juuri kun pääsin kotipihan parkkiin, niin tallilta soitettiin että Dreamer oli jäänyt jumiin karsinaan piehtaroituaan. Se oli kuitenkin päässyt itse hirveällä räpiköinnillä ylös, mutta tallikaverit eivät olleet varma kävelikö se hieman oudosti. Joten eikun uudestaan tallille. Tallilla odotti iloinen heppa, kävin jalat läpi ja talutin vähän, mutta kaikki vaikutti normaalilta, huh! Seuraavana päivänä näkisi sitten paremmin miten liikkuu. Sitten vihdoin kotiin.

LauantaiUusi päivä uudet kujeet. Aamusta tallille ratsastamaan ensiksi D, ja tällä kertaa saimme olla ihan yksin koko maneesissa, jes! Hevonen oli heti ihan eri fiiliksellä liikkeellä kuin eilen, reippaana valmiina töihin! Huomasin kuitenkin että alkoi vasemmalle mentäessä pikkasen hidastelemaan, eikä halunnu taipua kunnolla. Tuli mieleen ettei kuitenkin vähän edellisen illan rytäkässä vähän venäyttänyt itseään tjt. Aloin tekemään ravissa nelikaarista kiermurauraa niin että jokaiseen kaarteeseen tein 15m voltit lisäksi, jotta saisin kunnolla taivuteltua ja venyteltyä heppaa. Aluksi näki selvän eron oikeassa ja vasemmassa suunnassa, vasemmalle sai tehdä paljon töitä jotta sai ravin ylläpidettyä, ja D alkoi poikittelemaan volteilla. Oikealle taas teki tasaiset voltit. Hetken aikaa kun olin tätä tehnyt, meno kuitenkin parani ja lopulta teki molemmat suunnat oikein mainiosti! Näiden jälkeen vähän reipasta laukkaa molempiin suuntiin ympyrällä ja sitten riitti! Jäi "hieman" parempi maku ratsastuksesta kuin eilen, heh.
Seuraava potilas! Aika vähän venyi Dreamerin kanssa ja olin jäljessä aikataulusta. Olin luvannut lähteä käyntimaastoon tallikaverimme kanssa, mutta tarkoituksenani oli sitä ennen ratsastaa Viggo kunnolla. Ehdin hieman ravailemaan ja harjoittelemaan voltteja, kun pitikin jo lähteä maastoon, mutta ei se mitään. Oli mukava maastosää, vaikkei nyt mitenkään aurinkoista ollutkaan. Lähdimme kävelemään kohti metsäreittiä, ja sinne päästessämme alkoi satamaan oikein tiheästi lunta! Oli todella ihanaa kävellä rauhassa hangessa, ja metsä näytti niin kauniilta lumisateessa. Jossain vaiheessa käännyimme ympäri, ja kummatkin hevoset oli sitä mieltä että kyllä pitäisi laukata. Kävelimme siis pitkän ylämäen, jonka aina normaalisti olemme laukanneet aika reipasta vauhtia ylös. Nauratti kun pieni eestiläinenkin niin "pörheänä" kaula kaarella oli lähdössä :D Loppukotimatkan hepat olivatkin sitten täpinöissään, joten menimme vielä hetkeksi kävelemään kentälle, niin että ne rauhoittui kävelemään rentoina.

Siihen tallireissuun menikin sitten 5 1/2 tuntia! Mutta olipa kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti