maanantai 25. syyskuuta 2017

Hups, opettelin väärän kouluohjelman!


Lauantaina 23.9 oli taas vuorossa uudet kilpailut. Torstain koulutunnilla treenasimme radan juttuja, ja ne sujuivat tosi hyvin. Perjantaina aioin vain verkata Viggon nopeasti ja sitten käydä radan pari kertaa läpi. No, heti alkuun V ahdistui kun kentällä juoksutettiin aika pinkeää hevosta samaan aikaan. Tämä "tila" jäi sitten Viggolle päälle, ja oli todella hankala koko ratsastuksen ajan. Kun koitin laukata ihan vain suoraa uraa, niin poni vain hyppi poikittain paikallaan, ja kun käskin menemään eteenpäin, niin vaihteli vain laukkoja...Piti monta kertaa pysähtyä laskemaan hitaasti kymmeneen, jotten menettäisi täysin hermoja. Lopulta sain sen laukkaamaan normaalisti kerran kentän ympäri, niin päätin lopettaa siihen ratsastamisen, ennen kuin se lähtee taas menemään huonosti. Mutta ei kauhean hyvä maku jäänyt ratsastuksesta, enkä ollut hyvillä mielillä lähtemässä seuraavana päivänä kisoihin.

Perjantai-iltana äitini kysyi kisapaikan osoitetta. Menin katsomaan sen kisakutsusta, ja samalla huomasin että kutsun lopussa lukee "huom. Rata A"...Mietin että miksi ihmeessä on pitkärata, kun kouluohjelma on lyhyen B-radan ohjelma. Pian pieni kauhukuva tuli päähäni, ja aloin googlaamaan, ja kyllä, on olemassa kaksi ihan saman nimistä kouluohjelmaa, joista toinen ratsastetaan B-radalla ja toinen A...Voi helvetti. Ja tietenkin olin opetellut sen helpomman ohjelman, ja oikea rata oli paljon vaikeampi kuin se, mitä oltiin harjoiteltu. Siinä sitten perjantaina klo 23.30 aloin opettelemaan täysin uutta kouluohjelmaa, jota en ollut ikinä ratsastanut.

Valmiina lähtöön!
Aamulla lähdettiin matkaan. Tällä kertaa mukana oli myös Viggon tyttöystävä, eli hänen tarhakaverinsa suomenhevostamma Tubuna. Poika oli selvästi tyytyväinen, että oli naisseuraa mukana.

Kisapaikalla Viggo oli normaalia pörheämpi, varmaan piti Tubunalle vähän esittää "hurjempaa" kuin on. Oltiin molemmat heti luokan alussa, niin oli ihana verytellä, kun kisapaikalla ei ollut kuin yksi ratsukko meidän lisäksi. Verkassa Vibu ei ollut ihan parhaimmillaan avuilla, vähän vänkä ja vastahakoinen, mutta ihan ok:sti liikkui silti.

Siirtyessämme radalle, tuli taas pieni jännityksen poikanen voikkoon poniin, ja eteenpäinpyrkivyys katosi samalailla kuin ennenkin. Jälleen sen liike jäi paikoilleen, ja tunsin heti että jos liikaa painostan pohkeella, niin se nostaa vain laukan. Niinpä päätin alkutervehdyksestä liikkeelle lähtiessä antaa sen mennä hetken semmoista poikittaista jumitusravia, jonka jälkeen pikkuhiljaa varovasti pohkeella pyysin eteenpäin. Raviosuus menikin taas ihan kivasti, tuli pari seiskaakin.

Laukkaohjelmassa oli samoja ongelmia mitä nyt on joka kerta ollut. Mutta siinä oli tällä kertaa myös hyviä pidempiä laukkapätkiä, joihin olin jo tosi tyytyväinen. Ja saatiin jopa 6 toisesta keskilaukasta, mikä on jo hienoa, sillä emme ole koskaan kotona varsinaisesti treenannu keskilaukkaa! Vasen laukka meni reippaasti ja jo vähän pyöreänäkin, ja olin varma että saan ratsastettua sen ilman rikkoja loppuun asti. Valitettavasti a-päädyssä lyhyellä sivulla Vibu meinasi että hän lähtee tästä sisääntuloaukosta pois radalta, niin jouduin tekemään korvaajan liikkeen, josta se sitten tipahtikin raviin. Tuon jälkeen olisi pitänyt vielä pitkä sivu laukata, mutta poni nosti aina vain väärän laukan, joten se oli siinä. Lopputervehdykseen se sentään ravasi nätisti ja saatiin siitä 7.

Verkassa

Radalla voltilla
Vaikka emme taaskaan saaneet hyviä pisteitä, olen silti oikein tyytyväinen rataan. Ensinnäkin muistin radal ja selvisimme siitä kuitenkin ihan kelvollisesti, ottaen myös huomioon miten huonosti edellisen päivän ratsastus oli mennyt. Tuomari tuli luokan jälkeen juttelemaan kanssani ja harmitteli Viggon jännittämistä. Kehui, että se aina välillä väläytteli oikein hienoja pätkiä, niin kun sen vaan saa rennoksi radalla, niin alkaa pisteitä sadella. Olin tosi iloinen näistä kommenteista.

Nälkä kasvaa syödessä, ja ilmoittauduin jo seuraaviin kisoihin, jotka ovat nyt sunnuntaina 1.10. Toiveissani on edelleen, että saisimme tänä vuonna yksistä kisoista 60%. Tämä on täysin mahdollista, täytyy vaan nyt oikein panostaa laukkoihin.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä menoa väärän radan opettelusta huolimatta! Ja tyylikkään näköisiäkin, häiritsi vain tuo turpahihnan remmi joka menee kovin läheltä silmää :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo se menee liian lähellä silmää, nyt on uus tulossa, käytetään toisia suitsia sillä aikaa :)

      Poista