tiistai 19. syyskuuta 2017

Kuulumiset, kisasuoritus, Dreamerin kuntoutus

Viggo hienona lauantaina
Hei taas! Blogin "kesätauko" on ohi ja nyt koitetaan taas säännöllisesti alkaa postaamaan. Tauon aikana olin tosiaan itse lomalla Espanjassa, ja tämän aikaa myös Viggo sai lomailla rauhassa laitumella, kuten myös Dreamer. Kun palasin kotiin, niin oli ihana hypätä seuraavana päivänä suoraan Viggon selkään, ja se toimi kuin unelma! Oli ehkä saanut "muutaman" lomakilon, vaikka olin pienentänyt sen ruokamäärän tuoksi ajaksi. Dreameriä menin myös pian katsomaan, ja silläkin oli kaikki hyvin.


Viggon kanssa ollaan taas aloitettu ahkera treenaaminen. Nyt kun se on tasoittunut todella paljon, ja on tosi kiva ratsastaa, niin ollaan keskitytty siihen, että se oikeasti liikkuu reippaasti ja käyttää myös takajalkojaan. Ravissa se väläyttelee jo oikein hyvää liikettä, ja selässä on kiva istua. Myös pohkeenväistöt ja avot sujuvat koko ajan paremmin, välillä nyt vähän saattaa vängätä vastaan jos on jäykempi suunta.

Laukannostot se tekee näppärästi niin käyntistä kuin ravista, näihin olen oikein tyytyväinen. Laukka on muutenkin jo kehittynyt lisää, nyt se pystyy jo paremmin säilyttämään sen ympyröillä ja kaarteissa. Laukka on silti edelleen vaikein ja "huonoin" askellaji, vaatii vielä paljon työtä. Alkuun Viggolla on parempi vähän laukata oikein eteen suoraa uraa, jonka jälkeen sen moottori sitten käynnistyy kunnolla.

Syksyn/loppuvuoden tavoitteita olisi saada vielä voimaa lisää takapäähän ja laukkaa vahvemmaksi. Koulun lisäksi vähän enemmän taas kavaletteja sekä maastoilua. Ja poni saisi hieman tuosta laihtua. Siinä on jo sopivat tavoitteet, niihin voidaan päästäkin.


Vähän temponlisäystä
Harja ja likainen häntä hulmuaa
Pätevän näköinen poni!
Oltiin viime sunnuntaina 17.9 harjoituskoulukisoissa lähitallilla, luokkana helppo C, harrasteluokan kouluohjelma. Olin innoissani lähdössä kisoihin, sillä rata oli tosi helppo ja siinä ihan pienet pätkät laukkaa, joten uskoin että voisimme saada kerrankin ihan hyvät prosentit. Alkuviikosta tietenkin tulin kipeäksi ja makasin kotona kuumeessa, eli en päässyt tallille ollenkaan. Alun perin mun piti mennä myös lauantaina toisiin kisoihin, mutta ne peruin, koska en olisi ehtiny kertaakaan treenaamaan niihin.

Sunnuntaina menin kuitenkin kisoihin, en malttanut jättää väliin, vaikken vielä terve ollutkaan. Verkka oli kentällä, joka oli todella huonossa kunnossa. Siinä oli vesilammikoita, oli ihan märkä, upottava ja liukas. Vähän pelotti siinä ratsastaa, mutta ihmeen hyvin Viggo siinä liikkui. Viggo oli heti ihan rento ja sain sen liikkumaan hyvin eteen, olin ihan innoissani. Siirryimme maneesiin odottamaan vuoroamme edellisen ratsukon suorituksen ajaksi. Heti kun Viggo astui maneesiin, tunsin kuinka se jähmettyi, ja kaikki eteenpäinpyrkivyys lähti.

Raviohjelmat se suoritti ihan ok, muttei liikkunut niin reippaasti kuten kentällä. Käyntisiirtymisen jälkeen tunsin että se alkoi vähän jumittaa, joten annoin vähän napakammin pohjetta, josta seurasi välitön laukannosto, ja sen jälkeen hyvin ahdistunut säheltävä ja poikittava poni. Juuri ennen oikeaa laukannostoa, tietenkin. Laukannostossa Viggo tietenkin sitten nosti väärän laukan, sain melko pian korjattua sen oikeaksi, ja sitten se laukkasi ihan nätisti loppuympyrän. Myös toisessa nostossa nosti vääränlaukan, arg. Onnistuin korjaamaan heti oikean laukan, mutta Viggo ei liikkunut eteenpäin, vaikka kuinka yritin. Mentiin sitten sellaista hirveää hidastettua ravin ja laukan sekotusta, kyllä otti pannuun. Olin ollut niin varma, että tällä kertaa saisin sen laukkaamaan radalla hyvin. Laukoista tuli 3 ja 4, jotka tietty pudotti lyhyellä radalla pisteet alas.

Olin tosi tyytyväinen sen keskikäyntiin. Käveli ihan rentona, venytti niin askelia kuin kaulaa, ei kiirehtinyt. Tuomarin mielestä olisi saanut mennä rohkeammin. Tässä olin eri mieltä, ihan riittävästi liikkui mielestäni, etenkin kun oli kyse harjoituskilpailujen helppo c- luokka. Mutta tässä on aina näkemys- ja mieltymyseroja.

Saatiin kuitenkin muutamat seiskat, ja yleisesti olin silti tyytyväinen suoritukseen, vaikkei se ollut sellainen mitä olin ajatellut. Tuli 57 ja rapiat prosenteiksi, ihan jees. Nyt pitää miettiä menenkö vielä yhdet kisat tänä kautena, vai annetaanko olla. Täytyy keksiä jokin suunnitelma, miten Viggon saisi laukkaamaan radalla.

Pakollinen kisaposeeraus
Näyttämässä Viggolle mun vanhat tutut paikat
Dreamerille kuuluu tosiaan myös hyvää. Juttelin eläinlääkärin kanssa, ja nyt voimme alkaa Dreameriä kuntouttamaan varoivaisesti ja maltilla. Päätimme näin ollen, että Dreamer siirtyy ensi kuussa takaisin Espooseen. Toisaalta olisin halunnut pitää sen Karkkilassa, jossa se saa olla ihan koko päivän ulkona, ja siellä olisi paljon rauhallisempaa aloittaa kuntouttaminen. Mutta valitettavasti sinne alkaa meiltä vähän alle tunnin, niin mun aika ei riittäisi mitenkään käydä siellä tarpeeksi useasti.

Katsotaan, kuinka villi Dreamer taas Espoossa on. Kokeilin viimeksi Karkkilassa vähän ohjasajaa sitä, ja toimi siinä ihan ok. Ajattelin nyt alkuun sitä ohjasajaa ja juoksuttaa kevyesti suoria uria, näkee sitten millä mielellä on. Sitten voi alkuun lopuksi mennä vaikka kävelemään vähän selästä käsin. Myönnän että pikkaisen jännittää, onhan sillä ollut nyt puolen vuoden tauko liikutuksesta, ja muutenkin on energinen ja luonteikas hevonen. Sitten jos tuntuu siltä, niin pyydän jonkun valmentajan menemään sillä ekat ratsastuskerrat, kevyesti tietenkin. Mutta katsotaan.

Kinner näyttää siis olevan ihan ok, siitä on turvotus lähtenyt tosi hyvin. Eläinlääkäri sanoi, että vasta kun aletaan pikkuhiljaa liikuttamaan, niin näkee reagoiko jalka siihen ja kestääkö se ratsastusta. Sormet ristiin.

Hyvässä kunnossa se on edelleen
Nyt on uudet omat ohjasajovälineet. Turpahihnan olin viimeksi ottanu mukaan Viggolle, enkä tietenkään muistanut tuoda sitä nyt takaisin.
Olin varautunut siihen, että Dreamer sanoisi suuren vastalauseen härveleistä, mutta ihme kyllä meni kiltisti!
"OMG äiti tuolla on joku IHMINEN" ja tästä seurasi laukkalähtö suoraan mua päin.

Tässä nyt oli vähän liiankin pitkä ensimmäinen postaus. Toivottavasti jaksoitte lukea :)

2 kommenttia:

  1. Jees vihdoin postausta! Viggo näyttää aivan upealta kuvissa :o. ja Dreamer totta kai!

    VastaaPoista