tiistai 14. maaliskuuta 2017

Varokaa heikkoa jäätäTai oikeastaan liukasta jäätä. Sunnuntaina olin ihan huippufiiliksellä Viggon ohjasajojen jälkeen. Päätin loppupäivän rentoutua kotona ja katsoa jonkun hyvän leffan. Kuitenkin illalla sain viestin tallilta, että Dreamer oli kaatunut tarhassa ja reagoi vasemman takajalalla. Oli ilmeisesti vähän hypähtänyt etujaloilla ilmaan, ja takapää olikin lähtenyt alta, kun seisoi jään päällä. Takajalka oli taipunut taaksepäin, eikä D ollut meinannut päästä ylös, vaan räpiköi hetken maassa. Ylös päästyään oli kolmijalkainen, mutta hetken päästä oli ottanut painoa jalalla. Meidän vuokraaja oli juuri tallilla menossa ratsastamaan sillä, niin ohjeistin tutkimaan jalan ja jos vaikutti ihan ok, voisi mennä katsomaan maneesiin miten se liikkui. Sitten tulikin soitto "No ei kyllä ole hyviä uutisia"...voi helvetti. Käynnissä ei ollut ontunut, mutta ravissa oli todella omituinen eikä ok, joten vuokraaja vei hepan takas talliin. Lähdinkin siitä sitten ajelemaan tallille päin. Tallilla jalka ei näyttänyt kovinkaan pahalta, se oli vähän turvonnut ja yhdestä kohtaa lämmin. Arkuutta on vähän vaikea arvioida Dreamerin kanssa, sillä kun testasin painella muitakin jalkoja, niin se reagoi jokaisen jalan kosketukseen yhtä radikaalisti. Hieman ehkä nyt liioitteleva hevonen. Menin kaverini kanssa maneesiin juoksuttamaan sitä, ravissa oli epäpuhdas, muttei mitenkään kolmijalkainen. Otimme pienen pätkän laukkaa, ja siinä ero olikin huomattava, otti töpöaskelia ja otti oikealla takajalalla painon kavion kärkeen. Siihen loppui juoksutus, laukasta on pieni video.
Seuraavana päivänä soitin aamulla tallille ja kysyin jalan tilannetta. Se oli turvonnut lisää, oli lämmin eikä millään antanut koskea jalkaan. Soitin eläinlääkärille, joka sanoi pääsevänsä iltapäivällä katsomaan potilasta. Lääkäri tutki jalan ja totesi heti kintereen olevan todella turvonnut ja lisäksi siinä oli ulkosyrjällä ihme patti tullut, joka ei nyt luvannut ihan hyvää. Jalka oli myös lämmin. Muuten kun jalkaa tutki, niin Dreamer jälleen hienosti koukisteli jalkaa karkuun kosketukselta, johon lääkäri sanoi, ettei jänteissä varmasti oli mitään, päätellen miten hyvin D sai käänneltyä sitä. Jotain hyvää siis. Dreamerin liikkumista katsottiin käynnissä, ja nyt se ontui myös siinä, mitä ei edellisenä päivänä vielä ollut tehnyt. Koska jalka oli niin turvonnut, ei ollut mitään järkeä ultrata sitä, sillä mahdollisia vammoja ei näkyisi nesteen takia. Dreamer määrättiin viikon täyslepoon, mutta tarhata saa. Mutta koska nämä meidän pojat tarhaavat yhdessä ja tykkäävät paljon leikkiä, niin pitää nyt tämän viikon tarhata yksin, voi raukkoja. Ja kipulääkkeet sai myös viikoksi. Ja jos viikon päästä jalka on yhtään turvonnut/lämmin/ontuu vähääkään, niin sitten jalka ultrataan ja todennäköisesti otetaan röntgenkuvat, sillä on mahdollista, että kintereessä on irtopala tai jotain muuta mennyt paskaksi. Mutta hyvällä tuurilla kinner on vain revähtänyt ja paranee tämän viikon levon aikana...Joten peukut pystyyn..

Katsotaan mitä Dreamerin pääkoppa sanoo viikon levosta. Eilen se oli ihan ymmällään, kun oli joutunut seisomaan koko päivän tallissa. Jos jostain kuului jokin ääni, niin Dreamer alkoi hirnua täyttä kurkkua, että jee nyt joku tulee viemään hänet ulos. Vähän kävi se sääliksi, joten tein sille ison ämpärin "herkkumössöä". Sinne se jäi vähän tyytyväisempänä talliin, huomenna taas uudestaan katsomaan sitä.


Dreamer ei ollut samaa mieltä kintereen kylmäyksen tarpeellisuudesta


Koirani Stella oli vahtimassa hoitoa

Ihan typerää hommaa tämä vesarissa oleminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti