tiistai 8. toukokuuta 2018

Viggon kuulumisiaNyt ollut vähän taukoa kirjoittamisesta, kun en ole keksinyt mitään selkeää aihetta mistä kirjoittaa. Meinasin eka kirjoittaa yhteispostauksen molemmista hevosista, mutta materiaalia oli kuitenkin sen verta paljon, että parempi kirjoittaa kummastakin oma postaus. Joten aloitetaan Viggosta.

Viggon kanssa ratsastukset ovat sujuneet mukavasti. Käynnissä ja ravissa on treenattu paljon pohkeenväistöjä, jotka ovat vielä melko haastavia pojalle. Toiseen suuntaan väistöt sujuvat ok, mutta toiselle puolelle ne ovat paljon hankalampia, ja Viggo niissäkin fiksuna poikana tarjoaa väistöä siihen helpompaan suuntaan.. ainakin ymmärtää, että pyydän väistämään, vaikka onhan se vähän hölmö fiilis kun annat avut väistää vasemmalle ja heppa lähtee oikealle. Näitä treenattiin myös viime lauantaina ohjasajossa, josta laitan postaukseen myös videopätkän.

Laukassa ollaan keskitytty pelkästään reippaaseen laukkaamiseen, ja että laukataan pidempiä pätkiä kerralla. Laukka on edelleen se heikoin askellaji, mutta on kyllä kehittynyt huomattavasti. Olen kokenut, että fiksuinta on eka antaa Viggon laukata rauhassa ilman tuntumaa (itse esim. kevyessä istunnassa) ja antaa sen vertyä ja löytää rytmi. Kun se on saanut hetken laukata "itsekseen", niin voi alkaa ottaa tuntumaa ja siitä on helpompi lähteä työstämään laukkaa.

Meidänhän piti käydä oman tallimme estekisoissa, mutta päädyin siihen, etten osallistunut niihin. Meillä on vasta niin alkumetreillä Viggon treenaus esteillä, etten halunnut kiirehtiä, ja mennä stressaamaan kisoihin sitä. Nyt harjoitellaan rauhassa valmennuksissa, ja katsotaan sitten myöhemmin, tekeekö mieli mennä estekisoihin. Kuitenkin itse kilpailen koulua, ja esteiden hyppimistä teen vain omaksi ja Viggon iloksi, niin turha mennä siitä ottamaan ylimääräistä stressiä :) Valmentaja hyppäsi viimeksi Viggolla vähän rataa, sekä Viggo hyppi elämänsä ensimmäiset erikoisesteet! Meni oikein hienosti, kyllä siitä vielä mukava hyppyponi tulee.

Aaltoeste ylittyi ilman empimistä
Ja tukka vain hulmuaa
Vapun vietossa
Laukkatreeniä kentällä
Ravia
Ohjasajossa pohkeenväistötreeniä Viggon tapaan
Eilen päästin Viggon irti maneesiin, kun oli taluttaessa niin hankala. Näköjään olikin energiaa
 Ilo irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti