maanantai 2. lokakuuta 2017

Yksi syksyn tavoite saavutettu!


Meidän yksi syksyn tavoite (jonka unohdin listata aiemmin) oli, että saisimme yhestä kilpailusta tänä vuonna yli 60 prosenttia. Nyt eilen sunnuntaina tämä tavoite toteutui, kun osallistuimme Karkkilassa pidettyihin kouluratsastuskilpailuihin. Prosenteiksi tuli 61,932, joihin olin super tyytyväinen! Ja toinen tuomari antoi jopa 62.955%, ihan mieletöntä!

Torstaina tunnilla olimme harjoitelleet etenkin laukassa eteenpäin ratsastamista. Lauantaina mulla oli vielä Sarin koulutunti, jossa sama teema jatkui. Ratsastin tunnilla myös radan pari kertaa läpi, ja poni liikkui todella hienosti! Valmentajakin totesi, että jos tolleen saisin Viggon radalla ratsastettua, niin varmana pisteitä vaan satelisi. Molempien valmentajien ohje kisoihin oli keskittyä vain eteenpäin menemiseen. Jos Viggo liikkuu reippaasti, niin kaikki muut asiat sujuu ihan itsekseen siinä samalla.

Kisojen verkassa Viggo ei ollut ihan parhaimmillaan, siitä oli vähän veto pois (edellisenä päivänä rankka tunti) ja se vähän puri kiinni oikealle kuolaimeen. En ollut siihen ihan tyytyväinen, tosin se laukkasi oikein hienosti.

Verryttelyä
Tomerasti eteen
Radalla annoin sen mennä vähän pidemmällä tuntumalla kuin aiemmin, myös valmentajan ohje. Ja yllättäen tämä auttoi, ja Viggo pysyi rentona kun sai mennä vähän rennommasta muodossa. Se liikkui paljon paremmin eteen kuin aiemmissa kisoissa, ja pystyin ratsastamaan sitä paremmin. Tämä oli ensimmäinen kisa, jossa saimme suoritettua rikkeettömän laukkaohjelman! Fiilis radan jälkeen oli aivan mahtava! Tosin siinä kun ehdimme jonkin aikaa kävellä, kun odotimme tuloksia, aloin jo miettimään kohtia, jotka mun olisi pitänyt ratsastaa paremmin.

Mutta tosiaan hyvät prosentit tuli, ja olen hevoseen enemmän kuin tyytyväinen! Tästä on hyvä jatkaa.

Kuva radalta. Kuvaaja Haije.
Veryttelyssä

Radalla ravia

Loppuposeeraus

4 kommenttia:

 1. Kyllä teidän kova työ nyt palkittiin! Huippuja olette <3

  VastaaPoista
 2. Hieno laukka tuossa verkkavideossa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla kun laukan kanssa on ollut niin paljon treenaamista! :)

   Poista