tiistai 11. syyskuuta 2018

Viggon treenausta kohti kisoja


Nyt olen Viggon kanssa treenannut paljon perusratsastusta sekä koulukiemuroita. Paljon kehitystä tapahtunut, mutta samalla täytyy sanoa, että on melko ailahtelevainen ratsu. Välillä Viggo on mennyt todella hienosti, tasaisesti ja herkästi, niin että kaikki onnistuu, ja sitten seuraavana päivänä en saa sitä edes ravaamaan tasaisesti suoraa uraa. Yleensä kyllä olen katsonut hankaluuksien johtuvan siitä, että hevonen on yksinkertaisesti väsynyt edellisen päivän ratsastuksista tai sitten sillä on mennyt "ei niin vaativa-ratsastaja" ja Viggo on sitä mieltä, ettei sen tarvitse tehdä minun kanssa hommia.

Etenkin pohkeenväistöt ovat nyt lähteneet sujumaan tosi kivasti, ja välillä tulee ihan näyttäviäkin pätkiä. Nyt myös muutkin ovat saaneet Viggon väistämään, mikä kertoo siitä, että poni oikeasti on tajunnut mitä sen täytyy tehdä. Laukka on myös mennyt hurjasti eteenpäin, siinä on enemmän voimaa, jolloin laukkaa pystyy jo hieman kokoamaankin, eikä tarvitse kaahailla.

Vaikempia asioita on mennä suoraan, siinä on meidän suurin ongelma. Eilen harjoittelin pituushalkaisijalla ravaamista, jossa V poukkoili puolelta toiselle. Myös hitaampaan askellajiin siirtyessä on hankaluuksia, siinä Viggo nousee ylös pois tuntumalta heti, kuin vaan alan ajattelemaan siirtymistä. Näitä kahta asiaa eilen treenattiin ja "hieman" hevonen niistä hermostui, eli on selkeästi sille vaikeaa. Mutta pikkuhiljaa edetään.

Tämän viikon sunnuntaina olemme menossa Pornaisiin koulukisoihin helppo C-luokkaan. Meillä on nyt ollut Viggon kanssa kisataukoa, joten en sitä uskaltanut vaikeampaan ilmoittaa. Kuten ehkä muistatte, niin V jännittyy tosi helposti kisoissa, mikä näkyy täytenä jähmettymisenä, eikä mistään tule yhtään mitään, kun poni ei liiku eteenpäin eikä kuuntele pohjetta. Joten siitä syystä helppo luokka, jotta voin keskittyä vain ponin tukemiseen ja rentouttamiseen. Tuolla onneksi helppo c on jaettu alle ja yli 16-vuotiaiden omiin luokkiin, joten jos jostain syystä Viggo saisikin huippupisteet, emme vie keneltäkään lapselta karkkeja ;)

Muutamat videot viime viikonlopun treeneistä.

Ravipohkeenväistö, meni aika kivasti!

Oikea laukka

Vasen laukka, huomattavasti vaikeampi

2 kommenttia:

  1. Viggo on niin ihana! <3 Voi kun pystyn hyvin samaistumaan tuohon kisatilanteeseen, ei liiku eteenpäin vaikka miten paukuttaisi pohkeilla, tuntuu jotenkin turtuneelta. Jos keksit, että millä tuo korjataan niin kerro minullekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä, tällä(kään) kertaa en löytänyt ratkaisua asiaan :D

      Poista