torstai 27. syyskuuta 2018

Kun hätä yllättää


Viggon kanssa oltiin 16.9 pikkukisoissa Pornaisissa. Viggo oli oikein rento heti kisapaikalla, se ei välittänyt, vaikka muut hevoset huusivat vieressä ja olivat hermostuneita, vaan seisoi rauhallisesti lepuuttaen takajalkaa. Veryttely maneesissa oli aika kamalaa, sillä pieneen tilaan ahtautui 7 ratsukkoa kerralla, ja meininki oli aika kaoottista. Oli melko mahdotonta saada ratsastettua rennosti kunnolla eteen, kun joka mutkassa oli joku "esteenä". Varsinkin laukka jäi meiltä tosi vähäiseksi, kun siinä etenkin Viggo tarvitsisi enemmän tilaa ja olisi päästävä kunnolla eteen, mikä ei nyt onnistunut. Tämän kaiken lisäksi tunsin, kuinka Vllä oli 2-hätä, muttei kuitenkaan tehnyt tarpeitaan, mikä myös näkyi hieman hidasteluna. Eli ylipäätänsä ei verkasta jäänyt hyvä fiilis.

Olimme eka luokassa, ja jäin heti veryttelyn jälkeen radalle odottamaan lähtömerkkiä. Koitin ravata Viggoa siinä eteen, mutta tunsin, kuinka se vain hidasti pohkeesta ja halusi paskoa. Lopulta pysäytin sen ja näin peilistä sen kohottavan häntää, mutta kun ei niin ei... Ja samalla tuomari vihelsi lähtömerkin. Siinä hetken toiveikkaana odottelin, mutta kun mitään ei tullut ponista ulos, niin oli pakko vaan siirtää se raviin ja mennä alkutervehdykseen. Ja tästä johtuen V liikkui koko radan kuin "paskat housuissa", eli todella hitaasti pohjetta vasten, mikä taas sai sen myös kiemurtelemaan ja muutenkin epätasaiseksi. Sain ratsastaa ihan koko ajan sitä eteen, kun tuntui että poni koittaa pysähtyä joka askeleella.

 Olin täysin varma, ettei se tule nostamaan laukkaa, saatikka laukkaamaan kunnolla eteen. Suureksi yllätyksekseni eka laukka nousi super hienosti, ja keskiympyrästä saimme jopa 7! Tämän jälkeen valitettavasti tuli pitkä pätkä käyntiä + pysähdys, joka hyydytti ponin täysin. Käynnin jälkeen oli toisen laukan nostaminen, jossa Viggo lähtikin kauniisti poikittain menemään sivuun, ensin nosti väärän laukan ja lopulta sitten oikean, kun vähän "napakammin" sitä komensin. Ympyrällä se kauniisti viskoi päätä, kun oli tyytymätön komentamiseen. Hienoa.

Vaikka tässä rata kuulostaa kauhealta, niin oli siinä paljon hyviäkin pätkiä ja kehitystä edellisistä kilpailuista keväältä. Prosentteja tuli jopa 61,79 ja tulimme neljänneksi! Ei huonosti radasta, jossa oli paljon paranneltavaa. Eli siis mahdollisuudet hyviin pisteisiin on.

Tyytyväisenä traikussa.
Hengailua ulkona radan jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti