tiistai 7. marraskuuta 2017

Dreamerin ratsastelua

Pitkästä aikaa molemmat pojat liikutuksessa. Onnellinen hevosenomistaja.
Jäänyt taas vähän postaamatta, kun ei ole ollut hirveästi mitään materiaalia mistä kirjoittaa. Lisäksi en tykkää tehdä kirjoituksia ilman kunnollisia kuvia, eikä kukaan ole oikein päässyt kuvaamaan meidän menoakaan.

Dreamerin kanssa ollaan nyt rauhallisesti jatkettu etenemistä, ja sillä ratsastetaan n. 4krt viikossa, muuten vain maasta taluttelua tai juoksutusta/ohjasajoa. Ennen kuin sitä alettiin kuntouttamaan, mietin mielessäni, ettei voisi huonompaa ajanjaksoa olla tähän hommaan: Juuri alkaa säät kylmetä, sataa lunta tai vettä, on ensimmäisiä pakkasia jne. Ainekset Dreamerin rauhalliseen liikuttamiseen olivat tosi huonot. Mutta Herra Unelma päätti yllättää kaikki, ja se on ollut nyt todella mukava liikuttaa. Se on yleisolemukseltaan oikein rauhallinen ja levollinen, paljon rennompi ollut kuin hänen velipoika Viggo.

Juoksuttaessa/ohjasajaessa se totta kai on virkeämpi, mutta ratsastaessa taas ihan rento. Tietenkin sillä on nyt huonontunut kunto tässä sen sairasloman aikana, mutta silti. Selkään voi hyvin kiivetä vapaapäivienkin jälkeen. Ollaan pikkuhiljaa lisätty ravikierroksia ja tehtäviä asioita. Pääasiassa Dreamerin kanssa mennään suoraa uraa, nyt saatettu jo tehdä muutamia vähän kaarevampia teitä/laajoja ympyröitä yms. Uralla tehty siirtymisiä, taivutteluja yms, yksinkertaisia asioita. Vähitellen vahvistetaan sen lihaksistoa. Juoksuttaessa olen ottanut mukaan myös "lötköpuomit", niin saa vähän siinä nostella jalkoja, mutta ei haittaa vaikka vähän koskisi puomiin.

Ratsastamaan lähdössä.
Kypärä: KEP
Takki: Euro-Star
Housut: Euro-Star
Saappaat: Königs
Hanskat: Roeckl
Yleisesti Dreamer on ollut tosi miellyttävä ratsastaa, ei voisi uskoa että ollut yli puoli vuotta saikulla. Se on suusta pehmeä ja tasainen, liikkuu pienillä avuilla rennosti eteen. Eniten nyt huomio kiinnittyy sen heikontuneeseen takaosaan/jalkoihin, sekä siihen että kulkee helpommin vinosti. Ja kunto tosiaan loppuu todella lyhyellä kevyellä liikutuksella. Mutta tästä suunta ylöspäin, tosi tyytyväinen olen.

Hieno poika. Tyytyväisenä ratsastuksen jälkeen.
Pieni pätkä viime lauantain ratsastuksesta



4 kommenttia: