keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Villiä menoaViggo rokotettiin viime viikolla, joten se sai muutamat vapaapäivät. Lisäksi sen jälkeen jatkettiin vielä kevyemmällä käytöllä, että sai tähän väliin pienen "loman" tapaisen viikonjakson. Menin vähän ilmansatulaa, käveltiin metsässä, kevyttä ridausta pidemmin ohjin ja löysin rantein.

Eilen tarkoituksena oli ratsastaa V kunnolla, mutta päivällä sattui vähän kaikenlaista, niin en ollut oikeen ratsastustuulella. Joten päädyin juoksuttamaan hepan pitkästä aikaa. Juoksuttaessa Viggo ylitti kaikki odotukseni, ja liikkui kiltisti ja mallikkaasti. Tein ihan kunnon juoksutuksen, ja heppa vaikuttikin tämän jälkeen aika väsähtäneeltä. Olin yksin kentällä, joten mieleeni tuli ajatus, että millainenkohan Viggo on irtojuoksuttaa? Sehän on kyllä juossut kentällä irti, muttei tarkoituksella, ja liina on roikkunut perässä. Joten päätin testata miten käy.

Näin kävi
Ensiksi Viggo ravasi kiltisti toisen pitkänsivun, ja jäi sitten tuijottamaan yhteen kulmaan metsää. Kävelin lähemmäksi ja vähän maiskutin ja pyysin raviin, niin sittenhän olikin ohjus irti. Viggo lähti semmoista kiitolaukkaa kohti kentän porttia, että mielessäni pyöri vaan "voi helvetti, voi helvetti", olin ihan varma, että jatkaa suljetusta portista läpi. Olin laittanut porttiin roikkumaan meidän kirkkaan turkoosin liinan "pelotteeksi", ja onneksi V kääntyi portin kohdalla kulmaan. Siitä sitten jatkui aavistuksen hitaampi, mutta pörheä laukka, hienojen laukanvaihtojen kanssa. Ja seuraava pitkäsivu taas kiitoa.

Kutsuin Viggoa nimeltä, ja se päätti tulla luokseni, huh! Päätin, että jospa nyt kuitenkin riittää ekaksi kerraksi tämä show. Poni puhkui ja puhisi, mutta rauhoittui nopeaan, kun sitä taluttelin. Tulipa liikutettua ja paikat irroitettua!

Sain kuvia ja videon, olkaa hyvät!

"Kyllä minä poika osaan mennä!"
On sillä ihan hieno laukka :)
"Äiti näetkö miten hienosti menen??!
Ja kurvaus...
"Äiti mä tuun!"

Onkos muiden hepat yhtä villejä irtojuoksuttaessa?

2 kommenttia: