maanantai 6. helmikuuta 2017

Peto on irti!Perjantaina oli vähän jännät paikat. Ratsastin eka Dreamerin, jonka kanssa tein ihan perusratsastuksen ja oli hyvä. Tämän jälkeen hain Viggon, jonka kanssa oli tarkoitus tehdä vaan hetken kevyesti töitä, mutta jäimmekin maneesiin kokonaan yksin, joten päätinkin juoksuttaa sen. Olen puhunut opettajien kanssa, että Viggoa olisi tosiaan hyvä juoksuttaa ainakin kerran viikossa, koska se voisi helpottaa etenkin sen laukan kehittymistä. Ohjasajoahan sillä treenataan joka toinen sunnuntai. Niinpä kun kerran tulikin tilaisuus tyhjään maneesiin ja mulla oli sattumalta liina mukana, niin aloin juoksuttamaan poikaa. Olen siis aina juoksuttanut sitä vain, jos on tyhjä maneesi, sillä Viggolle juoksutus tuntuu olevan vierasta eikä ihan vielä suju kuin strömssössä.

Olimme jo valmiiksi kävelleet hyvän aikaa, joten aloitin melko nopeasti ravityöskentelyn. Vibu liikkui heti reippaasti ja kuunteli hyvin mun antamia apuja. Se monesti ensin haluaisi ravata hitaasti, niin olin tosi tyytyväinen, kun lähti niin hyvin eteenpäin heti, edistystä! Ravissa pidin sitä vuorotellen isolla ympyrällä ja vuorotellen pienensin, välillä kävelin mukana niin että meni uraa pitkin jne. Ravailun jälkeen otin ensimmäiseksi vasemman laukan, jonka se hienosti nosti heti oikein! Taas päästy eteenpäin! V laukkasi ihan mielettömän hienosti, se meni reipasta laukkaa, mutta ei juossut "tukka putkella" niin kuin ennen, vaan siinä oli jo jonkin sortin kokoamisaste olemassa, jes! Pystyin myös pienentämään ympyrää, pyytämään eteenpäin ilman että ahdistui, ihan huippua! Tämän jälkeen annoin sen hetken kävellä ja samalla vaihdettiin suunta oikeaksi.

Oikeaankin suuntaan se nosti myötälaukan, mutta huomasin saman tien että laukka oli tosi tönkköä, ei pyörinyt yhtään ja oli selvästi vaikea ponille. Tämä vahvisti sen että ollaan nyt treenattu niin paljon vasenta suuntaa joka on ollut hankala, että vasemmasta on tullut nyt helppo ja oikea on vuorostaan se vaikeampi suunta. Laukka ei millään lähtenyt rullaamaan, ja ollessamme pääty-ympyrällä V yritti aina avoimella sivulla punkea ihan tosissaan lapaedellä ulospäin. Kun oltiin hetken tuskasteltu niin päätin punkemiskohdassa vähän johdattaa liinalla sitä enemmän sisäänpäin ja pyytää hieman laukkaamaan eteen, josta sitten Vibu ahdistui ja lähti menemään semmoista kyytiä laukkaa että huhhuh. Koska tiedän ettei V kestä pitkää vetoa ohjasta, yritin parhaani mukaan päästä myötäämään liinalla ja samalla äänellä rauhoittaa sitä, mutta V teki siitä aika mahdotonta, kun samalla kun juoksi kovaa, niin veti nyt koko ajan itseään ulospäin, jolloin liina väkisinkin kiristyi koko ajan.

Lopulta poni tuli taas ympyrän avoimeen kohtaan ja onnistui ulkokautta vaihtaa kokonaan suuntaa (edelleen paniikkilaukka menossa) ja seuraavaksi sainkin katsoa kuinka poni juoksee liina perässä vapaana maneesissa... Onneksi tosiaan juoksutan vain jos olen yksin.. Ja kun liina roikkui edelleen mukana, niin sehän oli Viggosta erittäin pelottava, ja juoksi kahta kovempaa. Siinä ei oikein mitään ollut tehtävissä, pari kertaa sain rapisuttamalla sen kääntymään luokse, mutta tuli sellaista kyytiä, että oli pako nostaa kädet ylös niin etten jäänyt pikajunan alle. Loppuen lopuksi V astui liinan päälle niin että lukko meni rikki. Poni rauhoittui heti kun "käärme" ei enää sitä jahdannut, ja sainkin sen otettua kiinni.

Että semmoinen perjantai-ilta meillä tällä kertaa :D Kyllä vähän huvittaa että omistanut nyt n. 13 vuotta hevosia, etenkin kun Dreamer on ollut aina melko "dorka" juoksuttaa, mutta vasta nyt oma PONI pääsi ekan kerran irti juoksuttaessa. Tietenkin erona se, ettei Viggoa selvästi ole aiemmin ainakaan montaa kertaa juoksutettu. Mutta kyllä tämä tästä, ainakin pääsy laukkaamaan, heh.


Poni kiinnioton jälkeen, vähän ilme on sellainen että mitä oikein äsken tapahtui?

Ei voi katsoa edes silmiin episodin jälkeenSeuraavana päivänä Viggo olikin sitten super hyvä ratsastaa ja etenkin laukka sujui hienosti! Että ei ollut pahoja seurauksia perjantain riennoista! Torstaina olisi sitten luvassa estetunti, sitä odotellessa!


Mulkosilmä Dreamer lauantaina

Onkos muilla päässyt hevonen juoksuttaessa vahingoissa irti?

2 kommenttia:

 1. Voi ei mikä tapaus :D Onneksi ei sattunut mitään! Minullakin on kerran päässyt poni irti juoksuttaessa, kun se pysähtyi rapsuttamaan päätä jalkaansa ja lukko jotenkin irtosi samassa. Sain sen onneksi heti kiinni, eikä poni tainnut edes tajuta olleensa vapaana :D

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi! :)
  https://maijuessiemilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep onneksi! Teillä oli vähän parempi tuuri :D Mutta eiköhän tuokin pikku hiljaa treenillä opi!

   Kiva, samoin minä sun blogia! :)

   Poista