perjantai 10. helmikuuta 2017

Juostaan lisää


Moikka! Torstaina meillä piti olla Viggon kanssa estetunti, mutta opettaja joutui valitettavasti perumaan sen :( Eli seuraavalla viikolla sitten seuraavan kerran. Itse olin sunnuntaista asti ollut migreenissä ja nyt eilen pääsin tosiaan ekan kerran tällä viikolla tallille. Dreamerillä meni eilen vuokraaja, ja sitten kysyin äidin mukaan tallille hoitamaan Vibua.

Ratsastuksenopettaja viestitteli ja suositteli testaamaan juoksuttaa Viggoa vähän ennen ratsastusta. Ajatuksena se, että V on ratsastuksen alussa ollut aika jäykkä ja mielellään juoksee vähän ohjaa vasten ja on muutenkin vähän hankala, niin jos juoksuttaminen vähän helpottaisi sen menoa. Kenttä oli tosi hyvässä kunnossa, joten päädyin juoksuttamaan siinä. Yleensä olen juoksuttanut Vibun käyttäen sillä juoksutusdeltaa, jotta paine olisi mahdollisimman tasainen sen kuolaimiin, ponin ollessa niin herkkä suuhun kohdistuvalle paineelle. Nyt kuitenkin unohdin deltan talliin, joten ensiksi laitoin liinan kuolainrenkaasta niskanyli toiselle puolelle kiinni. Vähän aikaa kun juoksutin niin huomasin heti ettei V pitänyt tästä ollenkaan. Pysäytin ponin ja vaihdoin liinan kulkemaan sisäkuolainrenkaasta satulaan kiinni. Tämä oli selvästi parempi vaihtoehto ja homma lähti sujumaan hyvin.

Juoksutus sujui oikein mallikkaasti! Tein ravi-käynti siirtymisiä ja V totteli niissä hyvin. Laukat nousi hienosti ja pysyi hyvin hallinnassa! Mulle tuli mieleen, että voisikohan viime viikon irtipääsemisepisodi johtua osittain siitä, että ohjasajossa suunta muutetaan ihmisen siirtyessä enemmän hevosen takaosan puolelle, jolloin hevonen vaihtaa ulkokautta suunnan? Kun Viggo viimeksi lähti laukkaamaan täysiä, niin olen saattanut jäädä siinä vähän enemmän hevosen takaosan puolelle, niin jos poni on jotenkin siinä täpinöissään tulkinnut sen, että nyt täytyy vaihtaa suuntaa? Eihän sillä ohjasajossa tietenkään laukassa ole vaihdettu suuntaa, mutta ravissa se viime ohjasajossa vaihtoi suunnan reippaasti, niin onhan se voinut iskostua sen päähän? En nyt mene sanomaan varmaksi, että tämä olisi syy, mutta tämmöinen ajatus tuli mieleen. Eilen pyrikin pitämään itseni enemmän Viggon "etupuolella" :D

Juoksutuksen jälkeen äiti sai kunnian päästä ponin selkään, joka olikin heti super hyvä ratsastaa! Tekivät äidin kanssa heidän parhaimmat ravipätkät. Poni meni oikein kauniisti ja tasaisesti, ei kiemurrellut taikka punkenut! Eli toimi! Pitää useamminkin testata tehdä näin.

Nyt menenkin viikonlopuksi mökille, ja annan kavereiden hoitaa hepat. Maanantaina taas tallille.

Äiti otti vähän kuvia sekä videota juoksutuksesta :) 


Yritimme saada söpöjä poseerauskuvia, mutta Viggo mieluummin yritti saada multa hanskan kädestä :)


Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti